PVC Vloeren

Pieter Meijer is exclusief dealer van IPC vloeren.

Door de toenemende vraag naar pvc-vloeren zijn wij op zoek gegaan naar een topmerk waar we helemaal achter kunnen staan. Wij hebben gekozen voor IPC vloeren. Met ruim 30 jaar ervaring in keramische tegels, ligt de lat hoog als het gaat om kwaliteit. Tegels blijven ons belangrijkste product. Maar als aanvulling op een mooie tegelvloer willen we voor bijvoorbeeld voor een slaapkamer vloer of bij ruimte ook een hoogwaardige en fraaie oplossing bieden.

De beste en veiligste pvc-vloer van Duitsland
Reinhard Krause besloot in 2010 om de beste en veiligste pvc-vloer van Duitsland te maken. Zijn missie is geslaagd want inmiddels ligt de productie ruim boven de 1 miljoen vierkante meter per jaar. En zijn IPC vloeren worden verkocht in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Zoals Pieter Meijer al 30 jaar tegels verkoopt, zo was IPC is van origine een houten vloerenbedrijf. Reinhard Krause staat in heel Duitsland bekend als een hout specialist. Reinhard besloot om pvc-vloeren toe te voegen aan het assortiment op advies van zijn kinderen die inmiddels ook werkzaam zijn in het bedrijf.

Veel pvc-producten bevatten schadelijke stoffen. Daarom is het gebruik van gerecycled pvc niet per definitie veilig en milieuvriendelijk. Er worden in Europa jaarlijks tientallen miljoenen vierkante meters aan pvc-vloeren met zeer schadelijk ftalaten (weekmakers) geïmporteerd en verkocht. Maar weekmakers zijn ‘hormoonverstoorders’ en schadelijk voor de mens en met name voor ongeboren en jonge kinderen. Hoewel er sinds 2005 een Europees verbod geldt voor ftalaten in kinderspeelgoed is er voor pvc vloeren helaas nog geen aandacht.

IPC heeft een pvc-vloer ontwikkeld die niet schadelijk is voor de mens en minder belastend voor het milieu. Daarmee behoren de vloeren van IPC qua veiligheid tot de beste in Europa. Maar ook als het gaat om stabiliteit en maatvastheid is het een Duits topproduct. Alle vloeren zijn TÜV PROFICERT en PREMIUM gecertificeerd. Daarmee biedt Pieter Meijer met de pvc-vloeren van IPC het beste dat de markt te bieden heeft.

Met meer dan 225 mooie designs en een leverbetrouwbaarheid van maar liefst 98.4% bent u verzekerd van kwaliteit. We leveren iedere vloer met een ondertekend veiligheidscertificaat waarmee we u een 100% veilige vloer garanderen.